Delikatesser från södra Eurpoa

06 februari 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Delikatesser från södra Europa

Är du redo för ett matäventyr? Om så är fallet, följ med mig på en resa genom läckra kulinariska läckerheter som finns i Sydeuropa! Från Spaniens saftiga tapas till Italiens läckra pestorecept – vi kommer att utforska alla de välsmakande rätter som denna region har att erbjuda. Så ta era gafflar och låt oss gå på en oförglömlig gastronomisk utflykt! Det kommer garanterat att bli en läcker resa. Bon appétit!

Vi börjar vår resa i Spanien, tapasens födelseplats. Tapas är små snacks eller aptitretare som kan vara allt från enkla rätter som oliver och ost till mer komplexa skapelser som patatas bravas eller chorizo al vino. Vivi besöker restauranger, barer och utomhusmarknader för att prova några av de bästa tapas som Spanien har att erbjuda.

Nästa steg är Italien, som är hemvist för ett brett utbud av läckra rätter. Från klassiska pastorätter som spaghetti alla carbonara och lasagne al forno till saftig pizza margherita med färsk mozzarella och basilikavi kommer att utforska alla de bästa italienska recepten. Och ett särskilt stopp på La Cucina di Vivi, en familjeägd restaurang i Rom, kommer att visa oss hur man gör färsk pesto som ett proffs.

Delikatesser Alingsås

Från Portugal till Grekland

Därefter reser vi söderut till Portugal och den vackra ön Madeira. Här får vi prova några av de färskaste skaldjuren från grillade sardiner till caldeiradagryta. Dessutom ska vi utforska det lokala köket med en matlagningskurs där Vivi visar hur man gör några av områdets mest kända rätter.

Och sist men inte minst slutar vår resa i Grekland och dess öar. Under denna del av utflykten kommer vi få smaka på klassiska grekiska rätter som souvlaki, moussaka och tzatziki. Dessutom får vi en smak av lokalbefolkningens gästfrihet med ett besök på en vacker taverna vid stranden som erbjuder utsökta skaldjursplattor och några av Medelhavets bästa viner.

Men du behöver inte resa världen runt för att få tillgång till dessa smaker, det finns delikatesser Alingsås. Diveristy Food har ett enormt utbud

Fler nyheter