Estetisk tandvård i Stockholm – så får du perfekta tänder

09 juli 2023 Maja Bergman Lindberg

Ett vackert leende kan göra underverk för självförtroendet och självkänslan. För många kan tändernas utseende därför vara en källa till oro. Tandmissfärgningar, sneda tänder, gluggar eller andra estetiska problem kan göra att du känner dig självmedveten när du ler. Lyckligtvis finns det lösningar på dessa problem. I Stockholm kan du få tillgång till ett brett utbud av estetisk tandvård, från tandblekning och tandreglering till tandimplantat och kosmetiska fyllningar som förvandlar ditt leende på bara några timmar.

Tandblekning – lösningen när du har missfärgade tänder

Om dina tänder är missfärgade eller gula kan en tandblekning vara den perfekta lösningen för dig. Hos många tandläkare i Stockholm kan du få hjälp med att bleka tänderna på bara en timme. Proceduren är smärtfri och skonsam och ger genast synliga resultat, vilket gör att du kan gå ut från tandläkaren med ett betydligt vitare leende än vad du kom dit med. Med regelbunden tandhygien och goda levnadsvanor kan resultatet av en tandblekning hålla i flera år. Detta är också en av de mest populära behandlingarna inom estetisk tandvård i Stockholm.

estetisk tandvård stockholm

Tandreglering – för dig som vill ha raka tänder

Tandreglering kan hjälpa till att räta ut skeva tänder, korrigera bettproblem och fixa gluggar i tänderna. I Stockholm finns det flera kliniker som specialiserar sig på tandreglering, och det finns flera olika behandlingsalternativ att välja mellan. Idag finns det tandställningar som är mer diskreta och estetiskt tilltalande än de traditionella metallställningarna. Ett exempel på en populär tandställning är Invisalign, som är en genomskinlig plastskena som är näst intill osynlig.

Kosmetiska fyllningar – snabb fix av mindre defekter

Kosmetiska fyllningar, även kallade kompositer, är en annan form av estetisk tandvård som kan hjälpa till att fixa mindre defekter såsom gluggar, skador, eller missfärgningar i tänderna. De är ett prisvärt och snabbt alternativ till kronor och andra mer omfattande behandlingar. En kosmetisk fyllning består av ett starkt och hållbart plastmaterial som formas direkt på tanden och sedan härdas med en särskild lampa. Därefter finslipas fyllningen för att se naturlig ut och matcha resten av tänderna.

Tandimplantat – en långvarig lösning för förlorade tänder

Om du har förlorat en eller flera tänder kan ett tandimplantat vara en bra långvarig lösning. Ett tandimplantat fungerar som en konstgjord tandrot som fästs i käkbenet och som sedan ersätts med en krona, bro eller protes. Resultatet är en funktionell, bekväm och estetisk lösning som känns som dina egna tänder. I Stockholm finns det flera kliniker som specialiserar sig på tandimplantat.

Fler nyheter