Invisalign i Stockholm – Få raka tänder diskret

25 april 2023 Julia Zsiga

Invisalign är en metod för att räta tänderna med genomskinliga skenor. Detta är ett bekvämt och diskret sätt att få en vacker och rak tandrad. I Stockholm finns flera tandläkare som erbjuder behandling med Invisalign.

Hur fungerar Invisalign?

Invisalign består av genomskinliga skenor som är skräddarsydda för varje individ. Skenorna är tillverkade av ett mjukt och bekvämt material som gör att de sitter skönt i munnen. Genom att byta skena varannan vecka flyttas tänderna gradvis till önskad position. Behandlingen tar vanligtvis mellan 6 och 18 månader, beroende på hur omfattande korrigering som behövs.

Vad är fördelarna med Invisalign?

En av de största fördelarna med Invisalign är att det är en diskret metod för att räta tänderna. Skenorna är genomskinliga och smälter in i tandraden, vilket gör att de knappt syns. Dessutom är de avtagbara, vilket gör att man kan äta och borsta tänderna som vanligt under behandlingen. Detta minskar risken för karies och tandproblem jämfört med traditionella tandställningar. Invisalign är även bekvämare än vanliga tandställningar, eftersom de inte har några vassa delar som kan skava och irritera tandköttet och läpparna.

invisalign stockholm

Vilka tandläkare erbjuder Invisalign i Stockholm?

Det finns flera tandläkare i Stockholm som erbjuder behandling med Invisalign. En av dem är Aqua Dental, som har två kliniker i Stockholm – en på Kungsholmen och en på Östermalm. De har erfarenhet av att behandla många patienter med Invisalign och kan skräddarsy behandlingen efter varje persons individuella behov. En annan tandläkare som erbjuder Invisalign i Stockholm är Nordic Dental Clinic, som har en klinik på Kungsgatan i centrala Stockholm. De har en hög kompetens och använder den senaste tekniken för att uppnå bästa möjliga resultat för sina patienter.

Sammanfattning

Invisalign är en bekväm och diskret metod för att räta tänderna. Genom att använda genomskinliga skenor flyttas tänderna gradvis till önskad position. Fördelarna med Invisalign är att det är avtagbart, bekvämt och minskar risken för karies och tandproblem. I Stockholm finns flera tandläkare som erbjuder behandling med Invisalign, däribland Aqua Dental och Nordic Dental Clinic.

Fler nyheter